aA
Latvijos premjeras Andris Berzinis nežadėjo Lietuvai, kad greitai bus ratifikuota sienos sutartis, pareiškė premjero spaudos sekretorius. Liaudies partijos atstovas Seime Aleksandras Kiršteinas pareiškė, jog Latvijos premjeras ir užsienio reikalų ministras apgaudinėje Lietuvą žadėdami, kad greitai bus ratifikuota Jūros sienos sutartis.
A.Kiršteinas nedalyvauja derybose ir nežino, kas ten kalbama. Premjeras nežadėjo lietuviams, kad sutartis bus greitai ratifikuota. Visiškai atvirkščiai - Lietuvos premjerui Rolandui Paksui buvo pranešta, kad vargu ar ji bus greitai ratifikuota.

Latvija turi savo interesų, Lietuva - savo, todėl šis klausimas turi būti konstruktyviai sprendžiamas derybose, pažymėjo spaudos sekretorius.

Latvijos santykiai su Lietuva yra geri. Sprendžiant įvairius reikalus jų negalima bloginti. Premjeras ragina neskelbti neatsakingų pareiškimų ir suprasti, kad tokie ginčai neišsprendžiami lengvai. Latvijos vyriausybė ir Užsienio reikalų ministerija darys viską, kad problema būtų sureguliuota, sakė A.Liepinis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.