aA
Po kelerius metus trukusių diskusijų Rygos dūma antradienį pagaliau priėmė sprendimą pastatyti Rygos priemiestyje Torniakalnyje paminklą komunistinio teroro aukoms.
Iš pradžių buvo ketinama paminklą pastatyti Rygos centre, nors daug kas laikėsi nuomonės, kad Rygos centras nėra tinkama vieta šiam gedulo paminklui. Per visuomenės diskusijas taip pat buvo pareikšta skirtingų nuomonių dėl paties paminklo projekto, ir skulptoriai vienu metu net buvo atsisakę jį toliau kurti, bet vėliau vis dėlto užbaigė.

Vienas paminklo autorių Jūris Puoga anksčiau pažymėjo, jog vietovė aplink Torniakalnio stotį "siejasi su su atitinkamomis emocijomis"- iš šios stoties į Sibirą buvo išvežti daugelis Rygos ir jos apylinkių gyventojų.

Paminklo akmenyje iškalti keturi paveikslai, simbolizuojantys šeimą. Prie kiekvieno paveikslo bus galimą prieiti, padėti gėlių, uždegti žvakelę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.