aA
Hanojuje W. Cohenas turėtų surengti derybas su Vietnamo vadovais, kuriose bus aptartas nedidelio masto karinių ryšių užmezgimas - greičiausiai tokiose nekovinėse srityse, kaip išminavimas, humanitarinė pagalba, pagalba ištikus potvyniams bei medicininė pagalba atogrąžų sąlygomis.

Tačiau pagrindinis W. Coheno tikslas bus bendros dvišalės pastangos išsiaiškinti, koks buvo likimas maždaug 2 000 Amerikos kareivių, kurie iki šiol laikomi dingusiais kare.

Vėliau pirmadienį W. Cohenas nuvyks į Hanojaus apylinkėse esančią kaimo vietovę pažiūrėti, kaip dirba bendra amerikiečių ir vietnamiečių grupė, ieškanti Amerikos lakūno palaikų.

Anksčiau W. Cohenas pareiškė neketinąs atsiprašyti Hanojaus dėl karo, kuriame komunistinis Šiaurės Vietnamas nugalėjo JAV remiamą Pietų Vietnamą. Jis sakė, kad Amerikos ir Vietnamo kariuomenių ryšiai bus užmezgami iš lėto.

W. Coheno vizitas vyksta per du mėnesius trunkančią Vietnamo šventę, skirtą karo su Amerika pabaigos 25-osioms metinėms pažymėti. Karas, kuriame žuvo maždaug 3 mln. vietnamiečių ir daugiau kaip 58 000 amerikiečių, baigėsi balandžio 30 dieną.

W. Coheno vizitas į Vietnamą yra dalis didesnės kelionės į Azijos šalis. Po Vietnamo ministras aplankys Japoniją ir Pietų Korėją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.