aA
Malaizijoje vykusioje konferencijoje buvo išreikštas susirūpinimas, kad internetas tampa organizuotų nusikaltėlių pinigų plovykla. Azijos-Ramiojo vandenyno pinigų plovimo tyrimo grupė teigia, kad nauja technologija padeda nusikaltėliams paslėpti nelegaliai uždirbtus pinigus.
Malaizijos centrinio banko valdytojas perspėjo, kad apsukrūs nusikalstamo pasaulio atstovai greitai perprato sistemos spragas ir žino pakankamai metodų apeiti įstatymus.

"Greitas finansinės sistemos vystymasis panaikino visas ribas," - kalbėjo "Bank Negara" vadovas Zeti's Akhtaras Azizas.

Konferencijoje išsakytos mintys sutampa su vasario mėnesį atliktų tyrimų rezultatais. Kovos prieš pinigų plovimą pajėgos nustatė, kad internetinė bankininkystė yra padidintos rizikos zona, nes pervedimai gali būti atliekami labai paprastai, greitai ir išsaugant anonimiškumą.

Nors pavyzdžių pateikti kol kas negalima, ekspertai tvirtina, jog plovimo faktai egzistuoja, tik nėra sukurtų priemonių jiems išaiškinti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.