aA
Kai įvaldysite žiogą, Jūsų nugara taps tokia lanksti, kad galėsite mėginti kitus variantus. Galbūt Jums lengviau bus juos atlikti padėjus plaštakas delnais į apačią. Padėtyje Žiogas su pakeltomis kojomis ir pėdomis virš galvos kūnas yra tiksliai priešingoje padėtyje stovėsenai ant pečių. Pirmus du variantus Jūs turėtumėte atlikti tik tada, jei Žiogo padėtyje galite pakelti savo kojas 45 laipsnius nuo žemės.
Žiogas_pradinė padėtis
Pakeltos kojos

Išeinant iš pilnos žiogo padėties, spauskite plaštakas prie grindų, kad lengviau galėtumėte pasikelti į viršų taip, kad jos būtų tiksliai virš galvos. Šita padėtis stiprina nugaros ir pečių raumenis ir daro juos lankstesnius.

Žiogo variantai_pakeltos kojos

Laikykite plaštakas ir alkūnes sulenktas. Dubuo kaip galima labiau pakeltas. Galva atlošta. Smakras kaip galima labiau ištemptas į priekį. Kūnas ilsisi ant smakro.

Pėdos prie galvos

Jei Jūs pajėgūs išlaikyti kojas virš galvos (žiūrėkite prieš tai ėjusią padėtį), galite mėginti kitą poziciją. Kelius sulenkite, pozoje būkite ne per labiausiai stengiantis ir giliai kvėpuojant. Svorį iš kojų ir pėdų pamažu perneškite į galvą.

Žiogo variantai_pėdos prie galvos

Visas stuburas yra išlenktas atgal. Kelius sulenkti ir pėdas nuleiskite prie galvos. Pėdos guli ant galvos viršutinės dalies.

Žiogas Lotoso pozoje

Šitas žiogo variantas yra pažangus Asanų pratimas, kuris skatina didelį dubens bei juosmens ir kaklo slankstelių lankstumą.

1. Pradinė padėtis yra Lotoso poza. Tik pažangūs mokiniai, kurie be pastangų ilgesnį laiką gali sėdėti Lotoso padėtyje, turėtų mėginti šitą variantą.

Žiogas Lotoso pozoje_1

Nugara tiesi, galva pakelta. Dešinė pėda guli ant kairės šlaunies. Kairė pėda guli ant dešinės šlaunies. Abu keliai yra ant žemės.

2. Išeinant iš Lotoso padėties, plaštakas paguldykite prieš save ant žemės ir atsisėskite ant kelių. Lėtai plaštakomis stumkitės į priekį ir su viršutine liemens dalimi sekite iš paskos.

Žiogas Lotoso pozoje_2

Dubuo tempiamas priešinga kryptimi, kai kūnas juda į priekį. Panaudokite plaštakas tam, kad judėtumėte su kūnu į priekį.

3. Atsigulkite ant pilvo ir pamėginkite dubenį kaip galima lygiau privesti prie žemės. Kumščius sugniaužkite ir plaštakas paguldykite po kūnu.

Žiogas Lotoso pozoje_3

Pamėginkite dubenį privesti prie žemės. Plaštakos yra po šlaunimis, alkūnės kaip galima arčiau viena kitos.

4. Įkvėpkite ir kelius kaip galima labiau pakelkite į viršų. Padėtyje giliai kvėpuokite ir išbūkite tiek, kiek Jūs galite nesijaučiant blogai. Jūs galite šitą Asana pratimą pakartoti 3-4 kartus. Grįžkite iš padėties ir Lotoso pozos ir atsipalaiduokite ant pilvo.

Žiogas Lotoso pozoje_4

Kojas pakelti kaip galima labiau į viršų.Plaštakas spausti prie žemės.

Jogos studija