aA
Klaipėdos miesto apylinkės teismas antradienį dvejų metų laisvės atėmimo bausme nuteisė Europos sportinių šokių čempioną 22 metų Marių Plioraitį, kaltintą svetimo turto sužalojimu ir automobilio vagyste.
M.Plioraitis, kuris yra Klaipėdos universiteto Menų fakulteto 3-ojo kurso studentas, sportinių šokių kolektyvo "Žuvėdra" šokėjas, pasaulio ir Europos sportinių šokių čempionas, savo kaltės nepripažino.

Teismas taip pat priteisė konfiskuoti pusę M.Plioraičio turto. Bausmę šokėjas atliks bendrojo režimo pataisos darbų kolonijoje.

Pernai lapkritį Klaipėdos policijos Kriminalinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Autotransporto vagysčių tyrimo skyriaus pareigūnai, gavę operatyvinės informacijos, kad Šilutės plente savavališkai pastatytuose metaliniuose garažuose slepiami vogti automobiliai, surengė pasalą.

Pasalos metu pareigūnai pastebėjo, kaip M.Plioraitis atsirakino vieną iš garažų ir išvažiavo iš jo automobiliu "Audi 100". Pareigūnai pasekė šį dideliu greičiu važiavusį automobilį ir sulaikė.

Sulaikant M.Plioraitis iššoko iš dar važiuojančio automobilio ir bandė pabėgti, bet buvo sulaikytas. Šis automobilis prieš kelias dienas buvo pavogtas iš Debreceno gatvės Klaipėdoje kiemo.

Teisiamasis paaiškino, jog nenustatytam vyriškiui, prisistačiusiam "Sieru", paskolinęs 2 tūkst. litų. Šis automobilį pasiūlė paimti kaip užstatą. Nusikaltimo vakarą jis automobiliu norėjo pervažiuoti į savo garažą.

M.Plioraitis prie vogto automobilio vairo sulaikytas buvo ne pirmą kartą. Klaipėdos rajono apylinkės teismas už vagystę, svetimo turto sužalojimą bei turto prievartavimą M.Plioraitį nuteisė laisvės atėmimu trejiems metams, bausmės vykdymą atidedant tokiam pačiam laikotarpiui.

Klaipėdos rajono apylinkės prokuratūra šį nuosprendį apskundė Klaipėdos apygardos teismui. Ši byla netrukus bus atnaujinta. Pernai prezidentas Valdas Adamkus savo dekretu išbraukė "Žuvėdros" šokėją M.Plioraitį iš Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordino kavalierių sąrašo. M.Plioraitis gavo minėtąjį ordiną už pergales pasaulio ir Europos čempionatuose.

Tačiau prezidentas, sužinojęs apie pakartotiną M.Plioraičio sulaikymą, pareikalavo, kad šokėjas grąžintų ordiną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.