aA
Pirmadienį Kolumbijos policija prie komunistinio laikraščio redakcijos Bogotoje demontavo didžiulę automobilyje paslėptą bombą. Sprogstamasis užtaisas buvo rastas praėjus keletui dienų po sprogimo Medeljine, kur žuvo aštuoni žmonės.
Bogotos policijos viršininkas pulkininkas Luisas Kontentas (Luis Contento) sakė, kad bomba buvo padėta sunkvežimyje, gabenusiame apelsinus ir bananus. Po vaisiais policija rado JAV kurtą aviacinę bombą MK-82 su 250 kilogramų trotilo su detonaciniu prietaisu.

Sunkvežimis su bomba buvo pastatytas prie komunistinio savaitraščio "Voz", kur tradiciškai skelbiasi didžiausios Kolumbijoje kairiųjų sukilėlių grupuotės Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų vadovybė.

Policija kol kas aiškinasi, kas padėjo bombą, tačiau "Voz" redaktorius Karlosas Losanas (Carlos Lozano) neseniai buvo paskirtas į komitetą, kuris turėjo tirti ryšius tarp kariškių ir dešiniųjų sukilėlių.

Keturių asmenų komitetą vasario mėnesį patvirtino prezidentas Andresas Pastrana (Andres Pastrana) ir vyriausias Kolumbijos revoliucinių ginkluotųjų pajėgų vadas Manuelis Marulandas (Manuel Maruland), siekdami išjudinti pustrečių metų vykstančias taikos derybas.

Paskutinį kartą bomba automobilyje Bogotoje sprogo 1999-aisiais, kai žuvo septyni žmonės. Išpuolio organizatoriai taip ir nebuvo išaiškinti.

Pirmadienį policija sustiprino saugumą septynis milijonus gyventojų turinčiame mieste, padvigubindama patrulių skaičių, patruliuodama su sraigtasparniais ir tikrindama automobilius stovėjimo aikštelėse.

37 metus trunkantis karas tarp kairiųjų sukilėlių ir ginkluotųjų pajėgų pastaraisiais metais dar labiau įsiplieskė, pakurstytas narkotikų kontrabandos pinigų. Praėjusį dešimtmetį šio karo aukomis tapo 40 tūkst. žmonių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.