aA
Keturių vilniečių kelionė automobiliu "Mercedes-Benz 240" į Kaliningrado sritį buvo pažymėta tragedijos ženklu. Sekmadienį kelio Zelenogradskas-Primorskas 65-ajame kilometre žuvo dvi moterys.
Apie 19 valandą 30 minučių automobilis, kurį vairavo 32 metų Valerijus Martynovas, staiga nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į medį. Nuo sunkių sužalojimų žuvo 31 metų Galina ir 27 metų Nadežda Jagelo.

Nelaimės metu buvo sužaloti vairuotojas ir kartu važiavęs 27 metų Olegas Ščikolginas. Abu vyriškiai gydomi ligoninėje. Kol kas neskelbiamos oficialios šios avarijos priežastys. Tiriama, ar automobilį vairavęs V.Martynovas buvo blaivus.

Šeštadienio rytą Lenkijoje, netoli Lomžos, ties Gosterų kaimu, avariją patyrė į Lietuvą važiavęs mikroautobusas "Ford Transit". Nelaimė įvyko vos keli kilometrai nuo vietos, kur kovo 29-osios naktį susidūrė Vilniaus bendrovės "Tibus" autobusas ir Šiaulių įmonės vilkikas "Volvo".

Šioje autoavarijoje žuvo aštuoni žmonės, du iš jų - užsieniečiai. Po kelių savaičių Lomžos ligoninėje mirė dar viena stipriai sužalota autobuso keleivė.

"Ford Transit" vairavęs 34 metų Jurijus Urbanovičius staigiame posūkyje nesuvaldė automobilio ir nulėkė į kelkraštį. Mikroautobusas su vairuotoju ir trimis keleiviais kelis kartus apsivertė.

Didžiausius sužalojimus patyrė 37 metų Liubovė Izotova. Moteriai buvo sulaužyti dubens kaulai. Lomžos ligoninės reanimacijos skyriuje atsidūrusios L.Izotovos būklė buvo sunki. Vakar ji tapo stabilesnė. Jei moters sveikata gerės, medikai ketina daryti operaciją.

"Lietuvos rytas"