aA
Darbo grupė siūlys Sveikatos apsaugos ministerijai pristabdyti kai kuriuos investicinius projektus, kadangi buvusio sveikatos apsaugos ministro Vinso Janušonio sprendimai kelia abejonių.
Taip nusprendė darbo grupė, kuriai buvo pavesta įvertinti buvusio sveikatos apsaugos ministro sprendimų pagrįstumą. Ministro pirmininko patarėjas sveikatos klausimais Kęstutis itaras vakar neslėpė, kad darbo grupės nariams kilo abejonių dėl Nacionalinės vėžio kontrolės programos finansavimo ir lėšų, skirtų per Sveikatos teisės ir ekonomikos centrą praktinėms ir mokslinėms programoms.

"Pradėjus domėtis Sveikatos teisės ir ekonomikos centru, kuriam ministro įsakymu pervesta 3,114 mln. litų, paaiškėjo, kad finansavimas buvo skirtas be konkurso", - sako K.itaras. Pasak pareigūno, stebina ir tai, kad Nacionalinė vėžio kontrolės programa per du mėnesius ministro įsakymais buvo koreguota bent 7 kartus, todėl specialistų bus prašoma peržiūrėti, ar šie pakeitimai buvo tikslingi.

Vienas darbo grupės narių Ūkio ministerijos Investicijų politikos skyriaus viršininkas Virginijus Pašakarnis teigia, kad, kol sutartys nepasirašytos, juridinių prieštaravimų nėra. "Darbo grupė nutarė informuoti premjerą apie situaciją ir pasiūlyti, kad Sveikatos apsaugos ministerija atsižvelgtų į pastabas bei pristabdytų sutarčių pasirašymą, kol atitinkamų sprendimų nepriims Vyriausybė", - sako V.Pašakarnis.

Vos penkis mėnesius Vyriausybėje dirbęs ir balandžio pradžioje atsistatydinęs V.Janušonis 1,5 mln. litų skyrė Klaipėdos ligoninei branduolio magnetinio rezonanso technikai ir spindulinės terapijos planavimo sistemai įsigyti.