aA
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
"Mes to nesvarstėme", - paklaustas apie tokios rokiruotės galimybę, sakė žurnalistams Seimo pirmininkas ir Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) lyderis A.Paulauskas.

"Mes turime priekaištų Vyriausybei, bet tai nereiškia, kad ji mūsų netenkina", - pridūrė jis.

Pats E.Gentvilas pirmadienį teigė girdėjęs gandų, kad lankydamiesi Prezidentūroje socialliberalai išsakė priekaištų Vyriausybei, tačiau paneigė pretenduojąs į premjero kėdę.

Jis teigė pastarosiomis dienomis tą patvirtinęs ir pačiam premjerui R.Paksui.

E.Gentvilas pažymėjo, jog dar prieš sutikdamas užimti ūkio ministro postą yra atvirai R.Paksui pasakęs: "aš ateinu čia ne tam, kad tave nustumčiau".

"Šiomis dienomis esu jam dar kartą patvirtinęs, kad neturiu jokių intencijų", - pridūrė jis.

E.Gentvilas šeštadienį vykusiame LLS kongrese atsisakė dalyvauti renkant partijos pirmininką. Juo antrai kadencijai absoliučia balsų dauguma buvo perrinktas R.Paksas.

"Socialliberalų ir prezidento susitikime apie R.Paksą buvo kalbėta kaip ne apie patį geriausią premjerą, tačiau iš kieno lūpų nuskambėjo ši frazė, aš nežinau", - žurnalistams Seime pirmadienį sakė E.Gentvilas.

R.Paksas šeštadienį Vilniuje vykusiame LLS kongrese užsiminė, jog būta siūlymų pakeisti jį premjero poste kitu liberalu, tačiau neįvardijo nei siūlytojų, nei kandidatų į jo postą.

Paklaustas pakomentuoti, iš kur, jo nuomone, kyla kalbos apie galimas permainas premjero poste, E.Gentvilas sakė: "Kažkam nepatinka R.Paksas, kažkas mano, kad aš būsiu geresnis".

"Nepagrįstai mano", - pridūrė jis.

E.Gentvilas taip pat pažymėjo, jog tokios kalbos kyla ne liberalų ir ne prezidento aplinkoje.

Antra vertus, E.Gentvilas taip pat pripažino, jog ir pats R.Paksas yra svarstęs galimybę atsistatydinti, kai Seime buvo įstrigęs "Lietuvos jūrų laivininkystės" privatizavimas.