aA
Iš kelto "Estonia" žūties pasipelnė sukčiai. Laikraštis "Eesti Paevaleht" rašo, kad tarptautinė katastrofos aukų rėmimo grupė iš tikrųjų buvo aferistų įsteigta šeimos bendrovė.
Money
Grupės vadovas Gunnaras Bendreus (Gunaras Bendrėjus) rinko pinigus, kad būtų galima nusamdyti žymius advokatus, kurie surengtų tikrųjų "Estonia" žūties kaltininkų teismo procesą.

Estijoje įnašo suma buvo 150 JAV dolerių, Švedijoje - 300. Iš viso buvo surinkta daugiau kaip 5 mln. Estijos kronų (1,1 mln. litų).

Už šiuos pinigus G. Bendreus žadėjo pareikalauti iš keltą "Estonia" pastačiusios laivų statyklos "Mayer" ir sertifikavimo biuro "Veritas" nuo 3 iki 5 tūkst. JAV dolerių kiekvienam nukentėjusiajam per katastrofą.

Iš pradžių G. Bendreus iš tikrųjų pasamdė advokatus ir pradėjo teismo procesą Paryžiaus teisme. Tačiau dabar G.Bendreus dingo, o kam jis panaudojo didžiąją dalį pinigų, nežinoma.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.