aA
Čečėnų separatistų lyderis Alanas Maschadovas mėgina užmegzti ryšius su Estijos karinės žinybos darbuotojais. Per vykusias A. Maschadovo derybas su Estijos atstovu pastarasis "grupės asmenų Estijos generaliniame štabe" vardu pareiškė "visišką politinę paramą čečėnų separatistams ir pasiryžimą jiems padėti".
Kariai
Kariai
"Estas patikino, kad jis ir jo kolegos turi galimybių teikti ekspertams materialinę techninę pagalbą", - pažymėjo agentūros pašnekovai.

Jų duomenimis, toliau palaikyti ryšius su estais planuojama pavesti R.Dušujevui. "Siekdamas įgyvendinti šiuos ketinimus ir užmegzti platesnius ryšius, A.Maschadovas planuoja nusiųsti į Taliną savo emisarą", - pranešė šaltiniai.

Jie taip pat pažymėjo, jog A.Maschadovas mėgina užmegzti ryšius su Baltijos šalių ginkluotųjų pajėgų atstovais todėl, kad sumažėjo islamo ekstremistinių organizacijų teikiama pagalba, ir būtina surasti naujų lėšų bei materialinės technikos priemonių tiekimo separatistams kanalų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.