aA
Bendrovė “Forrester Research” teigia, kad pasaulinio tinklo “World Wide Web” dienos jau suskaičiuotos. Nepaisant to, kad interneto pradžia buvo kaip tik “Web”, tačiau bendrovė mano, kad sekantis jo evoliucijos žingsnis bus toli už dabartinių interneto naršyklių ribos.
WWW
“Web” pakaitalu galėtų būti aktyvusis interneto tinklas su reikalinga informacija tuo metu ir toje vietoje kur ji reikalinga ir turi būti panaudota. Be to prie interneto turėtų būti prijungti milijonai kasdieninėje buityje naudojamų įrenginių.

Savaime suprantama, kad čia pateiktos pagražintos prognozės, tačiau “Forrester Research” yra puiki ateities prognozių bendrovė, kuri vertina savo vardą ir veltui žodžiais nesišvaisto, todėl jos prognozes patvirtino ir ekpertai.

“Aktyviosios interneto programos suteiks vartotojams naujų priemonių, kurios bus labiau patrauklesnės ir įdomesnės. Pavyzdžiui, galima įsivaizduoti pirkėją, kuris vaikšto po virtualų prekybos centrą, kaip “Doom” žaidime ir renkasi reikalingas prekes ir paslaugas. Iki to šiandieniniam internetui dar labai toli”, teigia Carlas D. Howe’as, tyrimų vadovas, pagrindinis “Forrester Research” bendrovės analitikas.

C. D. Howe’as pateikia labai puikią analogiją, kodėl visuotinas tinklas turėtų keistis. “Tai primena ankstyvąją televiziją, kai visa jos programa tebuvo radijas su pranešėjo portretu ekrane”.

Pranešime teigiama, kad visi prietaisai, prijungti prie elektros tinklo, taip pat galės jungtis ir prie interneto. Kiekvienas toks prie interneto prijungtas prietaisas “gaus informaciją, ją analizuos ir taip kontroliuos pasaulį”. Manoma, kad iki 2010 jų bus apie 14 milijardų.

“Patobulintieji interneto įrenginiai teiks informaciją realiu laiku apie tai, kas vyksta ir tuo pačiu padės bendrovėms kontroliuoti savo verslą”, teigia C. D. Howe’as. “Duomenų centras Kalifornijoje galėtų suderinti realaus laiko duomenis iš elektros energijos bendrovių ir vartotojų, kad galima būtų laiku sumažinta oro kondicionierių energijos suvartojimą kai jos suvartojimas pasiekia piką. Taip pat galima būtų valdyti ir kitus prie interneto prijungus prietaisus”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.