aA
Pirmadienį maždaug 1 700 Rygos centrinio kalėjimo ir Brasos kalėjimo kalinių vėl paskelbė simbolinį bado streiką protestuodami prieš draudimą perduoti maisto produktų asmenims, suimtiems per parengtinį tardymą.
Grotos
Tai pranešė BNS Įkalinimo vietų valdybos viršininko pavaduotojas Aleksandras Točelovskis. Jo duomenimis, pirmadienio rytą bado streiką pradėjo 1 400 Rygos centrinio kalėjimo ir 300 Brasos kalėjimo kalinių.

Jie atsisakė kalėjimo maisto ir valgo tik tai, ką nusipirko savaitgalį kalėjimų parduotuvėse. A. Točelovskis sakė, kad kaliniai protestuoja prieš draudimą gauti maisto siuntinius. Šis draudimas taikomas ir suimtiesiems per parengtinį tardymą.

Kaip jau pranešta, draudimas perduoti maisto produktų buvo įvestas siekiant išvengti galimybių perduoti kaliniams narkotikų. Kaliniai dėl to jau buvo paskelbę bado streiką, kuris truko maždaug savaitę. Tada Latvijos kalėjimuose jame dalyvavo keli tūkstančiai kalinių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.