aA
Praėjusį savaitgalį Vilniuje dvi dienas truko tarptautinis seminaras "Profesinės sąjungos ir lobistinė veikla", skirtas Baltarusijos profesinių sąjungų aktyvistams. Seminarą organizavo Lietuvos darbininkų sąjunga ir Amerikos teisininkų asociacija.
"Baltarusiai - mūsų artimiausi kaimynai, ir mums ne tas pat, kas ten vyksta", - aiškino Lietuvos darbininkų sąjungos pirmininko pavaduotojas Petras Grėbliauskas.

Į Vilnių atvyko 22 atstovai iš Baltarusijos laisvųjų profsąjungų, taip pat Baltarusijos dirbančių moterų ir Baltarusijos moterų teisininkių asociacijos.

Tarp jų mokytojų buvo ir buvęs Seimo narys Audrius Butkevičius, kuris už kyšio ėmimą buvo nuteistas ir dalį parlamentarui skirtos kadencijos praleido kalėjime.

"Jeigu organizuoji streiką - planuok jį, formuluok aiškius tikslus, siek efektyvumo", - aiškino atvykusiems baltarusiams Piliečių gynybos paramos fondo konsultantu pristatytas A.Butkevičius.

Baltarusijos profsąjungų aktyvistams buvo parodytas Steave'o Jorko filmas apie neprievartinių veiksmų metodų taikymą, remiantis Indijos, Pietų Afrikos, Lenkijos, Kinijos, Čilės įvykių patirtimi.

Po to A.Butkevičius šiuos metodus komentavo remdamasis Lietuvos patirtimi. Jis teigė dažnai taikęs šios veiklos metodus, organizuodamas Sąjūdžio renginius.

Amerikos advokatų asociacijos atstovai mėgino uždrausti rašyti apie antrąją seminaro dieną ir net užsiminti apie A.Butkevičių. "Lietuvos ryto" fotografui buvo uždrausta fotografuoti seminarą.

"Lietuvos rytas"