aA
Vandens turistų maratone šeštadienį tarp 100 sportininkų šia upe žemyn skriejo ir Seimo pirmininko Artūro Paulausko bei jo padėjėjo Anatolijaus Korolkovo irkluojama plastikinė baidarė. A.Paulauskas varžybose dalyvauja jau keliolika metų, o jo padėjėjas yra 1977 metų pasaulio baidarių irklavimo čempionas.
Artūras Paulauskas
A.Paulauskas ir A.Korolkovas 30 kilometrų atstumą nuo Varėnos iki Puvočių įveikė per 3 valandas, 8 minutes ir 2 sekundes. Likus keletui kilometrų iki finišo, A.Paulauską ir A.Korolkovą aplenkė Seimo narys socialliberalas Aleksandras Poplavskis su Alvydu Petraičiu.

Tačiau pirmosios vietos nelaimėjo ir šie socialliberalai - ji atiteko Kauno irkluotojams. Kada atplaukė Seimo vadovą baidare lydėję asmens sargybiniai, liko neaišku. Apsaugininkų įgula į savo laivą įsėdo pasislėpusi už krūmų ir išlipo beveik niekieno nepastebėta.

Baidarininkų varžybose dalyvavęs Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos seniūnas Gediminas Jakavonis plaukė vienviete. Nors šį Seimo narį pastaruoju metu slegia skandalai, varžyboms tai įtakos neturėjo. Kaip ir pernai per panašias varžybas, G.Jakavonis atplaukė pirmas.

Šiose varžybose dalyvavo ir geras G.Jakavonio pažįstamas Kauno irklavimo klubo "Yris" prezidentas Juozas Gurevičius. Šio turisto ir G.Jakavonio ryšiai pastaruoju metu sudomino šalies specialiąsias tarnybas ir sukėlė nemažai rūpesčių ne tik G.Jakavoniui, bet ir Seimo pirmininkui.

Šeštadienį A.Paulauskas vengė prieiti prie G.Jakavonio ir J.Gurevičiaus. Pastarieji laikėsi atokiai nuo partijos lyderio. Seimo pirmininkas buvo šlapias nuo galvos iki kojų - baidarininkus upėje užklupo stiprus lietus. "Jis baisus tik krante, o kai "kapojome" upėje, lietaus beveik nejautėme - azartas buvo pagavęs", - sakė A.Paulauskas.

"Lietuvos rytas"