aA
JAV Vyriausybės darbuotoją kankina tūkstančiai el.pašto žinučių, atsakančių į melagingos žinutės persiuntimą. Rose Lambert šimtui draugų el.paštu išsiuntė žinutę su įspėjimu apie ŽIV virusu užkrėstas adatas, pritaisytas prie benzino siurblio rankenos. Deja, tai buvo melaginga žinutė.
Žinutė su R.Lambert pavarde ir oficialiomis pareigomis sulaukė tūkstančių atsakymų į jos pašto dėžutę. Jau šeštą mėnesį plūsta el.pašto žinutės, faksai ir telefono skambučiai.

R.Lambert sako, kad ji norėjo tik gero. Žinutė apie benzino siurblių pavojų ją išgąsdino ir ji tiesiog norėjo įspėti apie tai savo draugus.

Dabar jai tenka atsakant į kiekvieną gautą žinutę nusiųsti atsiprašymą ir paneigimą. Kiekvieną dieną ji vis dar gauna po 30 atsakymų, praneša “Washington Post”.

“Tai mano baisiausias košmaras”, sako R.Lambert. “Jūs neįsivaizduojate, iš kur tik negaunu atsakymų – iš Indijos, Australijos, Vašingtono valstijos. Visi jie trokšta sužinoti – ar tai tiesa?”

R.Lambert yra valstybės tarnautoja Fairfakso apygardoje, netoli Vašingtono. Dabar į jai skirtus skambučius atsakinėja sekretorė, klausdama “Ar jūs dėl elektroninio pašto žinutės?”

Skambinama net į namus.

Tinklu vis dar plinta žinutė su klaidinančiu mitu, prasidedanti žodžiais “SADLY, THIS IS NOT A JOKE!!!!!!!!!!” (“Liūdna, bet tai ne pokštas!”).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.