aA
Atėnų centre į "bučiavimosi demonstraciją" išėjo pusšimtis homoseksualų vyrų ir moterų, kurie protestavo prieš Graikos televizijas kontroliuojančios institucijos sprendimą skirti 100 tūkst. eurų (apie 350 tūkst. litų) baudą kanalui, naktinėje programoje parodžiusiam, kaip bučiuojasi du vyrai.
Gėjai bučiuojasi
Gėjai bučiuojasi
© EPA-ELTA
Graikijos žiniasklaidą kontroliuojanti Nacionalinė audovizualinio meno taryba sukritikavo populiarių naktinį serialą "Užmerk akis", kuriame skambėjo nepadorūs žodžiai ir buvo vaizduojami dviejų gėjų santykiai. Serialas pasakoja apie grupės dvidešimtmečių žmonių gyvenimą. Pasak tarybos, tokie filmai "gali pažeisti jaunimą, pernelyg išsamiai supažindindami su nešvankybėmis".

Gėjų ir trasseksualų teises ginančių grupių atstovai susirinko į protestą prie Nacionalinės audovizualinio meno tarybos pastato. Pasak jų, šiuo rasistiniu sprendimu homoseksualus siekiama išstumti į visuomenės užribį.

"Mes negalime sugrįžti į viduramžius", - vos pradėjus bučiuotis įvairių lyčių poroms, sakė gėjų teisių sąjungos atstovas.

Minėtąją laidą rodantis televizijos kanalas "Mega" žada kreiptis į šalies Aukščiausiąjį administracinį teismą, o visos privačios televizijos stotys pasirašė peticiją, kuria ragina tarybą iš naujo apsvarstyti savo sprendimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.