aA
Irako šiaurės Mosulo mieste sudužus dviem Amerikos sraigtasparniams, 17 kariškių žuvo, dar 5 buvo sužeisti, o vienas laikomas dingusiu be žinios, pranešė JAV karinė vadovybė.
"Blackhawk" sraigtasparnis
"Blackhawk" sraigtasparnis
© EPA-ELTA
Sraigtasparniai "UH-60 Black Hawk" avariją patyrė šeštadienį maždaug 18 val. 30 min. vietos (17 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Liudininkai pasakoja, kad į vieną jų pataikė Irako kovotojų raketa, ir šis rėžėsi į antrąjį sraigtasparnį.

Karinės vadovybės atstovai kol kas įvykio nekomentuoja. "Incidento priežastis aiškinama", - sakoma Amerikos ginkluotųjų pajėįgų pranešime.

Pasak nepanorusio savo pavardės sklebi JAV kariškio, į vieno sraigtasparnio uodegą pataikė iš rankinio granatsvaidžio paleista raketa.

Vietos gyventojas savo ruožtu pranešė matęs, kaip po sprogimo susidūrė du sraigtasparniai. "Buvau namie ir žiūrėjau televizorių, kai staiga išgirdau sprogimą. Pažvelgęs pro langą pamačiau liepsnojantį sraigtasparnį, kuris skrido žemai virš žemės. Kitas buvo kiek aukščiau. Paskui pirmasis ėmė kilti ir susidūrė su antruoju", - pasakojo žmogus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.