aA
Neseniai parlamentaro Viktoro Uspaskicho įkurta Darbo partija partijų populiarumo lentelėje aplenkė pastarojo meto lyderius socialdemokratus, o socialliberalai į Seimą nepatektų rodo apklausa.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas
© ELTA
Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" lapkričio 6-9 dienomis atliktos apklausos duomenimis, jei kitą savaitgalį vyktų rinkimai į Seimą, už Darbo partiją balsuotų 16,3 proc. respondentų.

Socialdemokratų partijos rėmėjų nuo paskutiniosios apklausos spalį sumažėjo nuo 16,1 proc. iki 13,6 proc. lapkritį.

Už trečioje vietoje esančią Liberalų ir centro sąjungą balsuotų 7,7 proc. respondentų - tai yra 1 proc. punktu mažiau nei spalį.

Ketvirtoje vietoje likusi Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai) lapkritį būtų surinkusi 7,2 proc. balsų. Spalį už konservatorius būtų balsavę 8,2 proc. apklaustųjų.

Į penktąją vietą iš antrosios nukrito Liberalų demokratų partija, už kuriuos šiuo metu balsuotų 6,7 proc. apklaustųjų. Tai yra 3 proc. punktais mažiau nei spalį.

Šeštoje vietoje esantys krikščionys demokratai surinktų 5,4 proc. balsų. Prieš mėnesį jie būtų surinkę 4,6 proc. balsų ir į Seimą pateikę nebūtų.

Naujausios apklausos duomenimis, pagal proporcinę rinkimų sistemą į Seimą, nesurinkusi būtinų 5 proc. rinkėjų balsų, nepatektų Naujoji sąjunga (socialliberalai). Per mėnesį šios partijos populiarumas nukrito 2,3 proc. punktais ir lapkritį sudarė 4,7 proc.

Likusios partijos taip pat nepatektų į Seimą, neįveikusios privalomo 5 proc. barjero.

32,6 proc. respondentų nežino, už kurią partiją atiduotų savo balsą Seimo rinkimuose. Prieš mėnesį neapsisprendusiųjų buvo 38,8 proc.

Seimo rinkimai vyks 2004 metų rudenį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.