aA
Specialiajame tardymo izoliatoriuje, kur laikomas buvęs naftos kompanijos "Jukos" vadovas Michailas Chodorkovskis, patikrinus vieną jo advokatų - Olgą Artiuchovą, buvo rastas raštelis su instrukcija, pranešė penktadienį informuotas šaltinis teisėsaugos organuose.
Jo duomenimis, advokatės turėtame raštelyje "nurodoma, kaip priešintis tardymui darant poveikį laisvėje esantiems baudžiamojo proceso dalyviams". Pasak šaltinio, šis raštelis jau įsegtas į baudžiamąją bylą kaip daiktinis įrodymas. Kad nepakenktų tardymui, jis neperteikė tikslaus raštelio turinio.

N.Chodorkovskio advokatai kol kas nepatvirtino šios informacijos.

Tuo tarpu Rusijos teisingumo ministro pavaduotojas pareiškė, kad sulaikyto verslininko perduotas raštelis su instrukcija iš O.Artiuchovos paimtas ir perduotas Generalinės prokuratūros tardytojams.

"Tolesni veiksmai ir atitinkamas advokatės elgesio įvertinimas yra Generalinės prokuratūros kompetencija", - pažymėjo jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.