aA
Keli Latvijos Seimo nariai ir kiti pareigūnai laikraščiui "Neatkariga Rita Avize" patvirtino girdėję gandus, kad per kratą buvusiam premjerui Andriui Škėlei priklausančioje įmonėje "Įmonių valdymas ir konsultacijos"(ĮVK) buvo rasta aukštų valstybės pareigūnų pokalbių įrašų. Tiesa, jie mano, kad šie gandai gali būti šiurkšti provokacija.
Telefonas
Telefonas
Neoficialiomis žiniomis, rasti daugiausia įtakingų žmonių iš premjero Einaro Repšės partijos "Naujasis laikas" ir Pirmosios partijos pokalbių telefonu įrašai, rašo laikraštis.

Kovos su korupcija biuras atsisako pateikti oficialią informaciją šiuo klausimu.

Savo ruožtu vidaus reikalų ministerijos sekretorė laikraščiui sakė mananti, jog šie gandai pakankamai rimti, ir juos galėtų patikrinti Konstitucijos apsaugos biuras, kad būtų išsiaiškinta, "ar tai politinis šnipinėjimas, ar provokacija".

A.Škėlės atstovas Jurgis Liepniekas taip pat sakė, kad jį pasiekę tokie gandai, bet "tai netiesa".

"Jie patys neteisėtai įrašė šiuos pokalbius, o dabar teigia, kad tai padarė Škėlė", - sakė jis pridurdamas, jog kratos protokole nieko nepasakyta apie pokalbių telefonu įrašų poėmį.

Savo ruožtu buvęs VRM valstybės sekretorius, o dabar - ĮVK darbuotojas Andris Staris, buvęs per kratą, papasakojo laikraščiu: "Įtariamojo (H.Krongorno) kabinete buvo rasta tiek didelių, tiek mažų kompaktinių diskų, bet kas juose įrašyta, nežinau".

Aukšti valstybės pareigūnai jau anksčiau sakė, kad pokalbių telefonu klausymosi įrangą turi ne tik Konstitucijos apsaugos biuras, bet ir kai kurios privačios struktūros.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.