aA
Praėjusią naktį Atėnuose prie Graikijos bankų ir konservatorių partijos biurų sprogo penki savadarbiai užtaisai, penktadienį pranešė policija. Nuo padegamųjų bombų per pusantros valandos nukentėjo bankai ir Naujosios demokratijos partijos būstinės, tačiau ugniagesiai visus gaisrus greitai nuslopino.
Sprogimas
Sprogimas
Išpuoliai prasidėjo 23 val. 30 min. vietos laiku.

Penktadienį į dienraščio "Eleftherotypia" redakciją paskambino anonimas, kuris pareiškė, kad atsakomybę už išpuolius prisiima ekstremistų grupuotė "Revoliucinis solidarumas", pranešė Atėnų naujienų agentūra (ANA).

Tokia grupuotė veikė 10-ajame dešimtmetyje. Incidentus tiriantys pareigūnai sakė, kad įtaria "anarchistus", kurie šią savaitę reikalavo paleisti septynis antiglobalistų aktyvistus, suimtus birželio mėnesį per protesto akcijas, sutapusias su Europos viršūnių susitikimu.

Praėjusią savaitę trys dujų kanistrai buvo susprogdinti prie Graikijos bankų ir vieno Kipro banko.

Dėl minėtų aktyvistų sulaikymo anarchistai ir kairiųjų grupuotės visoje šalyje buvo surengę kelias nedideles demonstracijas.

Trečiadienį apie 150 motociklais atvažiavusių anarchistų protestavo prie premjero Kosto Simičio (Costas Simitis) rezidencijos Atėnų centre. Anksčiau jie buvo surengę demonstraciją prie Koridalo kalėjimo, esančio į pietvakarius nuo sostinės, kur iš Salonikų buvo perkelti penki iš minėtų septynių aktyvistų - du ispanai, vienas britas, vienas Sirijos pilietis ir vienas graikas.

Šie penki aktyvistai prieš mėnesį paskelbė bado streiką ir reikalauja iki teismo proceso paleisti juos už užstatą. Kiti du sulaikytieji yra Aulonos kalėjime netoli Atėnų.

Antradienį policija neutralizavo sprogstamąjį užtaisą su trimis dinamito lazdelėmis, kuris buvo padėtas prie JAV banko "Citybank" skyriaus Atėnuose.

Atsižvelgdami į tai, kad kitą vasarą Atėnuose vyks olimpiada, teisėsaugos pareigūnai saugumo klausimus laiko svarbiausiu prioritetu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.