aA
Prokurorai nepradės ikiteisminio tyrimo dėl Kalvarijos policininkų skundo prieš Marijampolės policijos vadovus, Kauno apygardos prokuratūros vyriausiąjį prokurorą ir generalinio komisaro pavaduotoją, pranešė LNK „Žinios“. Policininkams atstovaujantis teisininkas teigia, kad šį prokuratūros sprendimą skųs teismui.
Raimondas Petrauskas
Raimondas Petrauskas
© A.Didžgalvio nuotr.

Laikinojo generalinio prokuroro Raimundo Petrausko teigimu, nepasitvirtino Marijampolės apskrities policijos viršininko pavaduotojui Edvardui Bukotai mesti kaltinimai dėl valstybinio miško vagystės. Esą mišką kirtęs asmuo turėjo leidimą, o malkas vežė ne E. Bukotai. Be to, esą pas kontrabandininkus rasti naktinio matymo žiūronai taip pat ne E. Bukotos, o kitų pareigūnų nuosavybė.

Policininkams atstovaujantis teisininkas Kęstutis Čilinskas LNK „Žinioms“ teigė, kad prokurorai kuria naujas versijas. Susipažinęs su byla teisininkas žada, kad „taip lengvai išsisukti nepavyks, nes įrodymų yra labai daug“.

Į Generalinę prokuratūrą septyni Kalvarijos policijos komisariato pareigūnai kreipėsi kovą. Kauno apygardos prokuratūros vyriausiąjį prokurorą Kęstutį Betingį ir policijos generalinio komisaro pavaduotoją Visvaldą Račkauską policininkai skundė dangstant Marijampolės policijos va
dovus.
K. Čilinsko teigimu, gavus prokuratūros išvadą, prokuroro sprendimas bus skundžiamas teismui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.