aA
Į Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) bei LDDP rinkiminę koaliciją įsilieja Naujoji demokratija bei Lietuvos rusų sąjunga. Apie tai spaudos konferencijoje pirmadienį pranešė LDDP ir LSDP vadovai Česlovas Juršėnas ir Vytenis Andriukaitis.
Anot jų, principinis sprendimas dėl naujų politinių jėgų įsiliejimo priimtas savaitgalį, o pirmadienį su Naujosios demokratijos vadove Kazimiera Prunskiene jau pasirašytas susitarimas bendradarbiauti per Seimo rinkimus.

Pasak V. Andriukaičio, susitarimas su Lietuvos rusų sąjunga dar nepasirašytas.

Jis pažymėjo, kad Rusų sąjungos programos nuostatos iš esmės yra socialdemokratinės, o "tautinio principo ar identiteto klausimų jie neiškelia".

LDDP ir LSDP neatmeta galimybių derėtis dėl bendradarbiavimo su žaliųjų organizacijomis bei partija "Socialdemokratija 2000", tačiau Č. Juršėno teigimu, bendradarbiavimas su pastarąja partija yra "sunkiai įmanomas".

Praėjusių metų pabaigoje įkurta "Socialdemokratija 2000" vienija parlamentaro Rimanto Dagio šalininkus, kurių didžioji dalis perėjo iš V. Andriukaičio vadovaujamos LSDP.

LDDP artėjantiems Seimo rinkimams rengsis liepos 9 dieną įvyksiančiame suvažiavime, o LSDP - liepos 7 dieną rengiamoje partijos konferencijoje.

Koalicijos partneriai rugsėjo 2 dieną ketina surengti bendrą konferenciją, kurioje bus galutinai patvirtinta bendra rinkiminė programa.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.