aA
Gruzijos prezidentas Eduardas Ševardnadzė penktadienį paragino opozicijos lyderius tęsti dialogą ir neleisti, kad padėtis šalyje pablogėtų. "Aš pasirengęs kalbėtis su visais, kad tik nebūtų pilietinio karo", - pareiškė Gruzijos prezidentas penktadienį per televiziją kreipdamasis į gyventojus. - Derybų galimybės neišnaudotos, todėl reikia jas tęsti".
Eduardas Ševardnadzė
Eduardas Ševardnadzė
© EPA-ELTA
E.Ševardnadzė taip pat paragino šalies gyventojus laikytis rimties. Prezidentas paprašė piliečių neiti į radikalios opozicijos mitingą Tbilisyje, numatytą penktadienį.

"Nereikia dramatizuoti situacijos, bet ir nereikia ją supaprastinti, nes labai sunku valdyti daugybę žmonių, kurie gali tapti nebekontroliuojami", - sakė Gruzijos prezidentas.

Ketvirtadienį vienas Gruzijos opozicijos lyderių Michailas Saakašvilis pareiškė mitinge Tbilisyje, jog opozicionieriai nutraukia derybas su valdžia ir kviečia šalininkus į didžiulę akciją Gruzijos sostinėje.

"Visos derybų su valdžia galimybės išnaudotos, todėl penktadienį 16 val. įvyks milžiniškas mitingas Tbilisyje su vieninteliu reikalavimu - kad atsistatydintų prezidentas Ševardnadzė", - sakė M.Saakašvilis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.