aA
Du trečdaliai vaikų sako per televizorių matę laidų, kuriose, jų manymu, buvo "per daug sekso", rodo tyrimas. Daugelis jų "ciniškai" vertina įžūlius popmuzikos vaizdo klipus ir teigia, kad tokios žvaigždės kaip Britney Spears (Britni Spirs) talento stoką dangsto nusimetinėdamos drabužius.
Televizija
Televizija
9-12 metų vaikų grupėje atliktas tyrimas nustatė, kad ieškant žinių apie seksą ir tarpusavio santykius, žiniasklaida pasitarnavo lygiai tiek pat, kiek ir motinos. Anksčiau manyta, kad rasti atsakymus į šiuos klausimus kur kas geriau negu tėvai padeda TV, laikraščiai ir žurnalai.

Tik 34 proc. apklaustųjų manė, kad tėčiai yra naudingas tokios informacijos šaltinis, tuo tarpu gerokai daugiau - 66 proc. - vaikų pasitikėjo mamomis ir žiniasklaida.

Transliavimo standartų komisijos, Nepriklausomos televizijų komisijos ir Didžiosios Britanijos visuomeninio transliuotojo BBC užsakymu atliktas tyrimas mėgino išsiaiškinti, kaip vaikai vertina seksą žiniasklaidoje.

Buvo nustatyta, kad dauguma (du trečdaliai) vaikų įsitikinę, jog matė tokių TV laidų ar vaizdo įrašų, kuriuose buvo per daug sekso elementų. Tik 36 proc. iš taip maniusių vaikų sakė, kad dėl to liovėsi žiūrėti laidą ar filmą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.