aA
Artimiausiomis dienomis prie lenkų komisijos, tiriančios šalies prezidento lėktuvo katastrofos balandžio 10 dieną netoli Smolensko priežastis, prisidės ir užsienio ekspertai, pranešė lenkų radijas RMF FM.
Lenkų lėktuvo katastrofos priežastis padės tirti užsienio ekspertai
© RIA/Scanpix

Trečiadienį šios komisijos pirmininku tapo Lenkijos vidaus reikalų ir administracijos ministras Jerzis Milleris. Ją sudaro keliolika karinių ir civilių ekspertų. Prie jų prisijungs specialistai iš kitų šalių.

Tuo pat metu Rusija atlieka savo tyrimą, o apie rusų ekspertų veiksmus informuojamas Lenkijos atstovas Edmundas Klichas.

Rusų tyrėjai jau surinko visus daiktinius įrodymus ir juos perdavė bendrai Rusijos ir Lenkijos komisijai, o lenkų specialistai, jau gavę visą Lenkijoje atlikto tyrimo medžiagą, laukia žinių iš Maskvos.

Šiuo metu lėktuvo katastrofos vietoje ekspertų nėra. Lenkijos prezidento lėktuvo nuolaužas saugoja rusų OMON padalinys su šunimis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.