aA
Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) kol kas nesvarstys klausimo, ar partijos atstovams Vilniaus miesto savivaldybės taryboje likti dirbti valdančioje koalicijoje. "Kol kas liekame, dirbsime koalicijoje, o po to žiūrėsime", - penktadienį BNS sakė LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius.
Socdemai kol kas lieka valdančiojoje koalicijoje Vilniuje
© DELFI (J.Vanago nuotr.)

Anot jo, taip nuspręsta po ketvirtadienio vakarą įvykusio LSDP Vilniaus skyriaus posėdžio.

A.Butkevičius tvirtino, kad socialdemokratų pozicija dėl tolesnio darbo valdančiojoje koalicijoje priklausys ir nuo ikiteisminio tyrimo, susijusiu su bendrove "Vilniaus vandenys".

"Vilniaus savivaldybės mero pavaduotojas Romas Adomavičius kuravo sritį, į kurią įeina ir "Vilniaus vandenys", ir jei jis nesusitvarkė su šitomis pareigomis, tai nepuošia mūsų partijos. Aš netoleruosiu ir siūlysiu, kad R.Adomavičius ir kiti partijos nariai savivaldybės taryboje pasitrauktų iš koalicijos ir užimamų pareigų", - BNS trečiadienį sakė LSDP lyderis.

Penktadienį jis teigė išsiaiškinęs, kad vicemeras tik teikdavo ataskaitas apie bendrovės darbą, o įmonės valdyboje tėra vienintelis socialdemokratas - Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas.

"Visi klausimai, susiję su šios bendrovės veikla, derinti su meru, sprendimus priiminėjo taryba arba administracija", - tvirtino A.Butkevičius.

Jis pabrėžė, kad socialdemokratai nenori būti ir valdančiosios daugumos griovėjai sostinėje.

Antradienį LSDP Vilniaus miesto skyriaus prezidiumo posėdyje socialdemokratai sustabdė šiuo metu suimto buvusio "Vilniaus vandenų" vadovo Dainiaus Norkaus ir įmonės Aprūpinimo ir ūkio tarnybos viršininko Tomo Biknevičiaus narystę partijoje. LSDP Vilniaus miesto skyriui priklausantys D.Norkaus ir T.Biknevičius įtariami kyšininkavimu, papirkimu, piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje dirba 5 socialdemokratai, jiems pasitraukus iš koalicijos, valdančiosios daugumos nebeliktų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.