aA
Jungtinių Valstijų prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) ketvirtadienį pareiškė, kad paprašė JAV civilinės administracijos Irake vadovo Paulo Bremerio (Polo Bremerio) paspartinti valdžios perdavimą irakiečiams.
Paul Bremer
Paul Bremer
© EPA-ELTA
"Mes visi norime, kad irakiečiai aktyviau dalyvautų valstybės valdyme", - sakė G.W.Bushas žurnalistams po susitikimo su P. Bremeriu Baltuosiuose rūmuose, kur buvo kalbama apie politinės valdžios perdavimą irakiečiams.

"Ambasadorius Bremeris, gavęs mano nurodymus, grįžta į Iraką su Valdančiąją taryba aptarti veiksmų strategijos. Pasitaręs su žmonėmis, kurie, mūsų nuomone, turėtų prisiimti daugiau pareigų, jis su manim susisieks", - sakė G.W.Bushas.

JAV vadovas neatsakė į žurnalistų jam pateiktą klausimą dėl žiniasklaidos pranešimų, esą svarstoma dar viena galimybė - suformuoti Irako laikinąją vyriausybę.

"Mane domina tik darbas su ambasadoriumi Bremeriu ir tai, kad Valdančioji taryba dirbtų pagal planą, kuris leistų irakiečiams prisiimti daugiau atsakomybės", - sakė G.W.Bushas, tačiau išsamiau to nekomentavo.

Išvakarėse prezidentas susitiko su neplanuotai iš Irako į JAV atskridusiu P.Bremeriu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.