aA
Pareigūnai apsupo namą Peterbore (Didžioji Britanija), kai gavo pranešimą, jog jame beveik savaitę tamsiame kambaryje buvo laikomas pagrobtas žmogus, praneša peterboroughtoday.co.uk. Pagrobėjų auka, kurio tapatybė neatskleidžiama, tačiau žinoma, kad jam 20 m. ir jis yra iš Lietuvos, papasakojo pareigūnams, kad penkias dienas buvo laikomas užrakintas.
Anglijoje suimti du lietuviai, kurie 5 dienas laikė pagrobę tautietį
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Jis pranešė, kad buvo laikomas užrakintas saugomame kambaryje, be to, jam grasinta smurtu, jei mėgins pabėgti.

Pabėgti jam pavyko tik tada, kai jį saugoję asmenys ilsėjosi – jis iššoko pro langą ir iš karto pranešė policijai apie pagrobimą.

Ketvirtadienį 7.50 val. policijos pareigūnų būrys įsiveržė į nurodytą namą ir suėmė du lietuvius, kurie įtariami įvykdę pagrobimą.

Tyrimui vadovaujantis pareigūnas, detektyvas seržantas Andy Stroudas pasakė, kad nukentėjęs jaunuolis patyrė didelį stresą ir iki šiol negali atsigauti.

Jis pasakė: „Šiuo metu jis saugus, juo rūpinasi mūsų agentūrų-partnerių darbuotojai, kurie padeda jam reabilituotis po patirto išbandymo.“

„Atrodo, kad nukentėjusysis buvo pagrobtas siekiant jį apiplėšti. Apieškotame name buvo dar trys žmonės, tačiau jie nėra įtariamieji.“

Jis pridūrė, kad nors nukentėjęs jaunuolis nepatyrė daug sužeidimų, jis buvo prislėgtas ir išsigandęs, kai pranešė policijai apie įkalinimą.

Kambarys, kuriame jis buvo laikomas, apibūdintas kaip nešvarus ir apleistas, ir kol kas neaišku, ar belaisvis reguliariai gaudavo valgyti ir gerti.

Vakar pareigūnai apieškojo namą ir rado vogtų daiktų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.