aA
Šiaulių miesto apylinkės teismas balandžio 29 d. pripažino kaltu dėl kyšininkavimo Šiaulių apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento Statybos ir statinių naudojimo valstybinės priežiūros skyriaus vyriausiąjį specialistą Z. K., praneša STT.
Kyšio reikalavusį valdininką teismas paliko laisvėje
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Z. K., žinodamas, kad Šiaulių mieste be statybos leidimo yra rekonstruojamas pastatas, nesiėmė privalomų savavališkos statybos padarinių šalinimo priemonių, o per bendrininką iš statybos darbus vykdžiusios bendrovės direktoriaus reikalavo 2 tūkst. litų. Z. K. kyšio reikalavo už tai, kad nesurašytų savavališkos statybos akto ir statybos sustabdymo akto, medžiagos dėl savavališkos statybos padarinių šalinimo neperduotų Šiaulių apskrities viršininkui, o darbus vykdžiusi bendrovė išvengtų administracinės atsakomybės.

Išnagrinėjęs bylą ir įvertinęs byloje surinktus įrodymus, teismas pripažino Z. K. kaltu dėl kyšininkavimo. Z. K. paskirta 1 metų laisvės atėmimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas 1 metams. Be to, Z. K. turės sumokėti 5 MGL (650 Lt) įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Šiaulių miesto apylinkės teismo nuosprendį Z. K. turi teisę apeliacine tvarka apskųsti Šiaulių apygardos teismui.

Atlikdami šį ikiteisminį tyrimą, STT pareigūnai kaip liudytoją apklausė V. N., kuris, kaip įtariama, davė melagingus parodymus, todėl buvo pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas. Šiaulių apygardos prokuratūra šią bylą balandžio 29 d. perdavė Šiaulių m. apylinkės teismui.

Už melagingų liudytojo parodymų davimą gali būti baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.