aA
Prezidentas Rolandas Paksas ketvirtadienį patenkino keturių savo patarėjų atsistatydinimo prašymus. LNK "Žinioms" apžvalgininkai teigė, kad patarėjų kaita yra pavėluota ir gali būti traktuojama kaip naujo įvaizdžio formavimas.
Alvydas Medalinskas ir Rolandas Paksas
Alvydas Medalinskas ir Rolandas Paksas
© ELTA
Iš darbo Prezidentūroje atleisti patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas, prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas, užsienio reikalų patarėjas Alvydas Medalinskas bei Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Jonas Ragauskas.

Pasak prezidento patarėjos teisės klausimais Onos Buišienės, R.Ačą prezidentas atleido nuo ketvirtadienio, J.Ragauską - nuo penktadienio, lapkričio 14 dienos.

A.Medalinskas ir R.Gorbačiovas iš pareigų atleidžiami nuo lapkričio 17 dienos, kito pirmadienio.

Atsistatydinimo pareiškimus yra parašę dar tu patarėjai - vidaus politikos klausimais Dalia Kutraitė-Giedraitienė bei Prezidentūros Teisės departamento vadovė O.Buišienė.

R.Gorbačiovas ir A.Medalinskas BNS yra patvirtinę, kad neketina dirbti naujojoje prezidento komandoje. Jų Prezidentūroje nebebus nuo pirmadienio.

Prezidentūrą jau dvi savaites krečia skandalas dėl įtariamų kai kurių prezidento aplinkos atstovų ryšių su abejotinos reputacijos asmenimis ir organizacijomis.

Prezidentas R.Paksas praėjusį pirmadienį pranešė apie radikalią savo komandos reformą, atsiliepdamas į raginimus atsiriboti nuo kai kurių susikompromitavusių ar neradusių bendros kalbos su Vyriausybės nariais patarėjų.

Ketvirtadienį žurnalistams prezidentas prognozavo, kad tai "nebus paskutinieji pareiškimai".

"Patarėjai šiandien pateikė savo pareiškimus ir, manau, tai nebus paskutinieji pareiškimai", - žurnalistams Užsienio reikalų ministerijoje ketvirtadienį sakė R.Paksas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.