aA
Pasak S. Jastržembskio, visur matyti "tas pats braižas, ta pati schema, naudojami sunkvežimiai ir vairuotojai mirtininkai. Visais atvejais teroro aktams buvo pasirinkti svarbūs pastatai - karinės komendantūros ir Rusijos kariuomenės dislokavimo vietos.

Kaip išsamiau papasakojo S. Jastržembskis, vienas sunkvežimis "Ural" važiavo į Gudermesą. Netoli tilto jį sustabdė federalinių pajėgų atstovai ir ėmė į jį šaudyti. Vairuotojas mirtininkas žuvo. Sunkvežimis susprogo. Nuo sprogimo bangos žuvo vienas federalinių pajėgų atstovas - milicininkas čečėnas, sakė S. Jastržembskis.

Antrasis sunkvežimis "URAL" važiavo šiauriniu Gudermeso pakraščiu į 330-ojo atskirojo vidaus kariuomenės bataliono kareivines.

"Buvo atidengta ugnis į vairuotoją. vairuotojas nušautas, sunkvežimis susprogo. Per sprogimą vienas kareivis žuvo", papasakojo S. Jastržembskis.

Trečiasis sunkvežimis "Ural" važiavo į Gudermesą iš rytų. Jį federalinių pajėgų kareiviai mėgino sustabdyti kelyje į pietus nuo Novogroznenskio gyvenvietės. Tačiau sunkvežimis išvertė vartus ir atsidūrė vidaus kariuomenės bataliono teritorijoje. Imta šaudyti į vairuotoją. Per sprogimą 3 kareiviai žuvo ir 20 buvo sužeisti, sakė S. Jastržembskis.

Dar vienas teororo aktas, pasak jo, įvykdytas Urus Martane. Sunkvežimis "Ural", važiuodamas dideliu greičiu, mėgino prasiveržti pro komendantūros pastato, kuriame taip pat yra vidaus reikalų skyrius, išorinę apsaugą.

"Sunkvežimis sunaikintas, per sprogimą žuvo du kareiviai tuo metu buvę betoninėje slėptuvėje", sakė Rusijos prezidento padėjėjas.

Tučtuojau po to iš gretimų namų pasipylė šūviai į komendantūros ir vidaus reikalų skyriaus pastą. "Ugnis buvo nuslopinta, užpuolikams atakos surengti nepavyko", pasakojo S.Jastržembskis.

Jo žodžiais, didžiausia tragedija įvyko Argūne. "Čia, ne taip, kaip Urus Martane, pastatas, kuriame gyveno milicininkai, iš išorės buvo mažai saugomas. Prie jo stovėjo tik vienas sunkvežimis "Kamaz". Mūrinės tvoros aplink pastatą nebuvo. Į privažiavusį prie bendrabučio sunkvežimį "Ural" buvo atidengta ugnis. Sunkvežimis susprogo. Sprogimo vietoje liko didžiulė duobė, sugriuvo du pastatai, buvę už 40 ir 15 metrų", sakė S. Jastržembskis.

Šiuo metu sprogimo vietoje vyksta gelbėjimo darbai. Išsamesnės informacijos iš ten tikimasi gauti dienos pabaigoje, sakė S. Jastržembskis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.