aA
Šiaulių miesto apylinkės teismas šiandien paskelbė nuosprendį Šiaulių apskrities viršininko administracijos Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento inspektoriui 66 metų Zigmui Kavaliauskui. Statybų priežiūros specialistas nuteistas už kyšio reikalavimą.

Atliekant ikiteisminį tyrimą išsiaiškinta, kad statybų teisėtumą ir joms išduodamus leidimus kontroliuojantis Z. Kavaliauskas gavo anoniminį pranešimą, esą vienas namas Šiaulių mieste Sevostopolio gatvėje rekonstruojamas be reikiamo tam leidimo.

Nuvykęs į vietą statybų inspektorius Z. Kavaliauskas matė, kad pažeista tvarka, nėra leidimo, tačiau tą kartą neva pamanęs, kad padaryti pažeidimai nėra dideli, esą galvojęs, kad konfliktuojančios dėl statybų pusės susitars, todėl neteisėtų darbų nesustabdė.

Tačiau iš statybomis suinteresuoto asmens inspektorius per tarpininką vis tiek reikalavo 2000 litų kyšio. Už šį nusikaltimą Z. Kavaliauskas ir nuteistas kalėti vienerius metus bausmę atidedant. Z. Kavaliauskas turės sumokėti ir 650 litų į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų rėmimo specialų fondą.

Šiauliuose buvo susidariusi ir statybomis užsiimančių asmenų vieni kitiems neoficialiai perduodama nuomonė, kad Z. Kavaliauskas yra nepaperkamas ir itin griežtas statybų inspektorius.

Šiaulių apskrities televizija