aA
Mėlynakė manekenė Katia Gerasimova – Kremliaus agentė, kurios darbas –įvilioti Rusijos premjero Vladimiro Putino priešininkus į gėdingas situacijas ir suteršti jų reputaciją. Bent jau taip mano jos aukos, rašo dailymail.co.uk. Mergina sukompromitavo jau šešis opozicijos politikus – visi buvo nufilmuoti jos miegamajame Maskvos centre esančiame bute, o filmuota medžiaga pateko į internetą.
Виктор Шендерович
Viktoras Šenderovičius

Naujausia K. Gerasimovos auka – 52 m. vedęs, dukterį turintis radijo žurnalistas Viktoras Šenderovičius, aršus V. Putino kritikas. Vyriškis pripažįsta buvęs neištikimas žmonai, bet teigia, kad slaptosios tarnybos, o ypač V. Putino pakalikai paspendė jam spąstus.

Žurnalistui, satyrikui teko viešai pripažinti intymius santykiu su K. Gerasimova, kai internete pasirodė medžiaga, kurioje jis nufilmuotas merginos bute. Kritikuojantieji valdžią įspėja, kad sugrįžta KGB laikai.
Norėdamas atsikirsti V. Putinui (buvusiam KGB agentui) V. Šenderovičius pareiškė: „Aš pergulėjau su Katia, tačiau be ypatingo malonumo – ji buvo nuobodi, kaip ir visas jūsų gestapas.“

Kiti šeši opozicijos atstovai atsidūrė irgi atsidūrė K. Gerasimovos miegamajame.

Į vaizdo medžiagą su V. Šenderovičiumi buvo įmontuoti ir pikantiškai vaizdeliai su dviem ekstremaliais nacionalistais – Aleksndru Potkinu ir Eduardu Limonovu.

A. Potkinas nesigynė buvęs filmuotas ir pareiškė: „Dabar matote, kad (Rusijoje) nėra jokių garantijų apsaugoti savo asmeninį gyvenimą.“
Išsiskyręs Nacionalinės bolševikų partijos įkūrėjas E. Limonovas taip pasakė: „Nematau nieko blogo, kad opozicijos vyrai neatsisako moterų.“

Dar viena K. Gerasimovos suviliota auka – nevedęs opozicinio judėjimo „Solidarumas“ lyderis Ilja Jašinas. Jis prisipažino turėjęs trumpalaikių intymių santykių su mergina 2008 m. ir pavadino ją slaptųjų tarnybų agente. Politikui kilo įtarimų, kai K. Gerasimova pasiūlė jam kokaino.

Kiek anksčiau internete pasirodė filmuota medžiaga su rusiškojo „Newsweek“ redaktoriumi Michailu Fišmanu, kuris dažnai spausdino Kremlių kritikuojančius straipsnius. Nufilmuota, kaip jis uosto kokainą, o K. Gerasimova vaikšto nuoga.

Manoma, kad butas, kuriame nufilmuota medžiaga, buvo išnuomotas slaptosioms tarnyboms.

Pernai K. Gerasimova, pasivadinusi Žana, bandė paspęsti spąstus ir žurnalistui Romanui Dobrachotovui – pasiūlė jam marihuanos. Jos vilionėms neatsispyrė ir ekstremistas Aleksandras Belovas-Bodkinas.
Katia – Jekaterina Gerasimova yra neprofesionali Maskvos modelių agentūros „Progress“ manekenė. Už internete paviešintą vaizdo medžiagą atsakomybę prisiima neaiški grupuotė „Pilietinis moralės, įstatymo ir pilietinio susitarimo gynimo komitetas”.

Specialistai sako, kad miegamajame paslėpta filmavimo įranga yra sudėtinga ir moderni – vaizdo klipai sumontuoti iš įvairiais kampais nufilmuotų vaizdų, naudojama muzika ir ištraukos iš populiaraus humoro serialo, o merginos veidas skaitmeniniu būdu blukinamas.

„Tam reikia profesionalų. Reikia stebėti taikinį, klausytis jo telefoninių pokalbių, kad žinotum jo dienotvarkę, ir dar pasirūpinti, kad auka nieko neįtartų, – mano buvęs FSB agentas Kirilas Kabanovas. Pensininkas KGB generolas Aleksejus Kondaurovas abejoja, kad pasidarbavo žvalgyba: „Labiau tikėtina, kad dirbo privačios saugumo firmos, turinčios reikalingą techninę įrangą“.

Aišku tiek, kad į vilioklės Katios pinkles pateko tik Kremliaus kritikai, o ne šalininkai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.