aA
Prie daugiabučio šunį subadęs Vilniaus priemiesčio 27 metų gyventojas Evaldas Kručas privalės 7 mėnesius po 30 val. nemokamai dirbti viešuosius darbus, ketvirtadienį paskelbė Vilniaus rajono apylinkės teismas. „Su viskuo sutinku, tikrai nenorėjau to šuns subadyti, bet taip gavosi“, - išgirdęs nuosprendį teisinosi vyras, prisipažinęs, jog kaimynės šunį, vardu Šrekas, nudūrė tik dėl to, kad jis per garsiai lojo.
Evaldas Kručas
Evaldas Kručas
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Anksčiau kartą jau teisto (teistumas išnykęs) E. Kručo baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Tadeušas Volkovskis apkaltinamajame nuosprendyje pabrėžė, kad Vilniaus rajono Buivydiškių kaime gyvenantis ir niekur nedirbantis vyras žiauriai elgėsi su gyvūnu ir jį suluošino, dėl ko tekį jį nugaišinti.

Pasak teisėjo, E. Kručo sunkinanti aplinkybė - tai, kad jis nusikaltimą padarė apsvaigęs nuo alkoholio. „Tai turėjo įtakos nusikaltimo padarymui“, - skelbdamas nuosprendį sakė T. Volkovskis.

Teismas nusprendė, kad šunį subadęs vyras ne tik turės dirbti nemokamai visuomenės labui, bet ir privalės šunį dovanų gavusiai nukentėjusiajai moteriai sumokėti 730 litų žalą.

Prieš teismą E. Kručas stojo dėl kovo 16-osios vakaro įvykių Buivydiškėse, kai prie daugiabučio Ąžuolų gatvėje pririštam maždaug 30 cm ūgio mišrūnui Šrekui du kartus virtuviniu peiliu dūrė į krūtinę.

Maždaug 3 metų šunį jo šeimininkė buvo priversta užmigdyti - veterinarijos gydytoja nurodė, kad gilias žaizdas prie širdies ir pažastyje patyręs šuo neišgyvens.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas E. Kručas teisinosi, kad tą vakarą buvo išgėręs 0,7 l butelį vyno, todėl labai susinervino, kai be perstojo kieme ėmė loti kaimynės šuo.

„Nuėjau ir jam dūriau, net nežinau, kodėl taip padariau“, - E. Kručas DELFI negalėjo atsakyti, kodėl iš buto į kiemą išėjo su virtuviniu peiliu ir dūrė šuniui. Jis ir anksčiau yra pykęs, kad šuo esą per garsiai loja.

„Dabar labai gailiuosi“, - nuleidęs galvą teisinosi vyras, tikinęs, jog esą jau susitaikė su kaimyne ir jai po truputį bandys atlyginti žalą, kai tik nuosprendis įsiteisės.

Buivydiškėse gyvenantis vyras sakė, kad esą mylėjo prie namo pririštą kaimynės šunį, kurį visi buvo praminę Šreku, tačiau savo namuose gyvūnų neaugina.

„Savų nereikia, užtenka kartu gyvenančių sesers vaikų“, - tikino E. Kručas.

Tuo tarpu nukentėjusioji teisme tvirtino, kad jos augintinis buvo draugiškas, mylėjo daugiabutyje gyvenančius žmones, niekada nebuvo jų nuskriaudęs. Labiausiai Šreko netektį išgyveno vaikai - esą jie dažnai su šuniu žaisdavo.

Už žiaurų elgesį su gyvūnais Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų. Pasak teisėjo T. Volkovskio, jeigu nuteistasis vengs atlikti viešuosius darbus, Vilniaus regiono pataisos inspekcija galės kreiptis į teismą dėl kitos bausmės paskyrimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.