aA
Italijos gynybos ministras Antonio Martino (Antonijus Martinas) ketvirtadienį sakė, kad italų karo policijos bazei Nasirijos mieste Irako pietuose smogė "ta pati ranka", kaip ir 2001 metų rugsėjo 11-ąją Jungtinėse Valstijose.
Sprogimas Nasirijoje
Sprogimas Nasirijoje
© EPA-ELTA
"Man tai ta pati ranka, kaip ir rugsėjo 11-ąją", - sakė jis reporteriams atvykęs į minimą karabinierių bazę, kur per galingą sprogimą žuvo mažiausiai 18 italų ir devyni irakiečiai.

"Mūsų kontingente niekas nesikeičia. Nebent tik saugumas bus drastiškai sustiprintas", - teigė jis.

Ministro apsilankymas per kovotojo mirtininko išpuolį nuniokotoje bazėje vyksta sustiprinto saugumo sąlygomis.

Neperšaunama liemene vilkintis A.Martino atvyko sraigtasparniu, kuris nusileido netoli bazės, o po to nuvyko į išpuolio vietą lydimas vilkstinės, kurią dengė dar du koalicijos sraigtasparniai.

A.Martino, sprogdinimo vietoje teišbuvęs kelias minutes, anksčiau aplankė per incidentą sužeistus italus, kurie gydomi karinėje ligoninėje šalia Nasirijos, esančios už 380 km į pietryčius nuo Bagdado.

Šaltinis italų pajėgose sakė, kad žuvusiųjų kūnai tam užsakytu lėktuvu bus nuskraidinti namo vėliau ketvirtadienį.

Irako pietuose esantis miestas vis dar negali atsigauti po trečiadienį mirtininko įvykdyto sprogdinimo, kuriame Roma neteko daugiausiai karių nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos. Jo metu buvo sužeisti dar 21 italas bei 84 irakiečiai.

Tai buvo ir baisiausias išpuolis prieš JAV vadovaujamą koaliciją, kurį valdo Iraką nuo balandžio 9 dienos, kai buvo nuverstas Sadamo Huseino režimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.