aA
Per kovotojo mirtininko išpuolį italų kariškių bazėje Nasirijoje Irako pietuose trečiadienį sprogus bombai žuvo iš viso 19 italų ir devyni irakiečiai, ketvirtadienį informavo pareigūnai Bagdade ir Romoje.
Sprogimas
Sprogimas
Kariškių šaltinis Romoje sakė, kad vienas per šį galingą sprogimą sužeistas italų karys dėl sužeidimų mirė, todėl žuvusių italų skaičius padidėjo iki 19. Daugiau detalių jis nepateikė.

Kiek anksčiau Bagdade Romos specialiojo pasiuntinio Irake patarėja politiniais klausimais Marina Catena (Marina Katena) žurnalistams sakė: "Žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 27: (žuvo) 12 karabinierių, 4 kariškiai, du civiliai asmenys ir devyni civiliai irakiečiai". Šis skaičius gautas pridėjus dar vieną žuvusį irakietį.

Italų karabinierių (karo policijos) bazėje sprogo kovotojo sunkvežimyje buvę sprogmenys.

Nasirijos ligoninės direktorius ir gydytojas Khodeyras Hasbaras (Chodeiras Hasbaras) sakė, kad be devynių žuvusių irakiečių dar yra 84 sužeisti, 11 iš jų - sunkiai. Tarp šių sužeistų irakiečių yra "trijų mėnesių kūdikis ir vienų metų berniukas, kuris neteko nosies ir vienos akies".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.