aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė skiriamuosius raštus įteikė Lietuvos nepaprastajam ir įgaliotajam ambasadoriui Gruzijoje Jonui Paslauskui. Valstybės vadovė pabrėžė, jog ambasadoriui tenka užduotis „sėkmingai tęsti pradėtus bendradarbiavimo projektus ir ieškoti naujų abipusiai naudingų iniciatyvų“.
Jonas Paslauskas
Jonas Paslauskas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Prezidentė išreiškė įsitikinimą, kad ambasadoriaus ilgametė patirtis diplomatinėje tarnyboje padės ir toliau efektyviai plėtoti Lietuvos ir Gruzijos santykius bei sustiprins dvišalį bendradarbiavimą.

52-erių metų ambasadorius Lietuvos diplomatinėje tarnyboje dirba nuo pat jos atkūrimo. 1991-1993 m. J. Paslauskas vadovavo URM protokolo padaliniui. Nuo 1993 m. šešerius metus dirbo Lietuvos ambasadose JAV ir Kanadoje.

1999-2005 m. J. Paslauskas ėjo Lietuvos ambasadoriaus Baltarusijoje pareigas, grįžęs į Lietuvą, 2005-2006 m. vadovavo URM Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos departamentui. Prieš paskiriamas į Tbilisį, ambasadorius dirbo Lietuvos generaliniu konsulu Niujorke. J. Paslauskas yra trečiasis Lietuvos ambasadorius Gruzijoje.

Jis pakeitė prezidentės nemalonės sulaukusį ligšiolinį ambasadorių Mečį Laurinkų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.