aA
Prie Meksikos sienos su Jungtinėmis Valstijomis esančiame Siudad Chuareso mieste trečiadienį ginkluoti užpuolikai įsiveržė į vieną barą ir jėga išsitempę į lauką aštuonis žmonės juos nužudė.
Meksikos šiaurėje nušauti 16 žmonių
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Šis incidentas buvo pirmasis iš trečiadienį šiame neramiame Meksikos mieste įvykdytų kruvinų išpuolių, per kuriuos iš viso žuvo 16 žmonių, tarp jų - vienas prie vežimėlio prikaustytas neįgalusis.

Dėl kruvinų kovų tarp besivaržančių narkotikų kontrabandininkų kartelių 1,3 mln. gyventojų turintis Siudad Chuaresas laikomas vienu nesaugiausių miestų pasaulyje. Šiais metais jame nužudyta jau daugiau nei 800 žmonių.
Kaip papasakojo Čihuahua valstijos generalinės prokuratūros atstovas spaudai Arturo Sandovalis, į barą "Aristos" įsiveržę užpuolikai jėga išsivedė aštuonis žmones į automobilių stovėjimo aikštelę ir ten juos nušovė.

Nužudytieji kol kas neatpažinti, tačiau A.Sandovalis sakė, kad tarp aukų buvo mažiausiai vienas paauglys.

Po kelių valandų kitas kruvinas incidentas įvyko prie Benito Juarezo pradinės mokyklos.

Prokuratūros atstovas sakė, kad šalia mokyklos stovėjusiame automobilyje iš pravažiuojančios mašinos buvo nušauti moteris ir du vyrai.

Kiek vėliau nežinomi užpuolikai taip pat apšaudė vieną automobilį kitame miesto rajone; žuvo keturi jame buvę jaunuoliai, nurodė A.Sandovalis.

Be to, pasak pareigūno, ginkluotų vyrų gauja gatvėje nušovė neįgaliojo vežimėlyje sėdėjusį vyriškį. Policija pranešė neturinti jokios informacijos apie įtariamų užpuolikų tapatybę.

Tuo tarpu Meksikos armija pranešė antradienį išlaisvinusi 16 įkaitų, laikytų viename name Sabinas Hidalgo miestelyje, esančiame netoli šiaurinio Monterėjaus. Tarp įkaitų buvo ir vienerių metų vaikas.
Kariškiams gavus anoniminį pranešimą, karių būrys sraigtasparniais atskrido prie to namo. Ten buvę ginkluoti pagrobėjai pradėjo šaudyti, o kariai atsakė ugnimi iš oro. Name buvo rasti dviejų žmonių lavonai, tačiau neaišku, ar pagrobėjų, ar įkaitų.

Kariai taip pat konfiskavo dvi tonas marihuanos, devynis šaunamuosius ginklus ir raketinį granatsvaidį. Kol kas nežinoma, dėl kokių priežasčių tie 16-a išlaisvintų žmonių buvo laikomi įkaitais.

Ši įkaitų vadavimo operacija Šiaurinėje Nuevo Leono valstijoje kariams buvo antroji per dvi dienas. Pirmadienį saugumo pajėgos nukovė tris įtariamus pagrobėjus ir išlaisvino septynis įkaitais laikytus asmenis per reidą viename ūkyje. Netoli to ūkio buvusiame sunkvežimyje rasti du smarkiai suirę lavonai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.