aA
Brazilijoje, iki kurios taip pat nusirito Katalikų Bažnyčią krečiančių skandalų dėl dvasininkų pedofilijos banga, vienas kunigas apkaltintas seksualiai išnaudojęs aštuonis berniukus, pranešė prokurorai.
Brazilijoje kunigas apkaltintas seksualiai išnaudojęs aštuonis berniukus
© Corbis

74 metų kunigas Jose Afonso kaltinamas seksualiai išnaudojęs bažnyčioje patarnavusius 12-16 metų berniukus, sakoma elektroniniu paštu išplatintame San Paulo prokuratūros pranešime.

Prokurorai nurodė, jog jiems buvo pranešta apie 2001-aisiais ir 2009-2010 metais įvykdytus seksualinės prievartos prie nepilnamečius atvejus Frankos mieste, esančiame už maždaug 400 kilometrų į šiaurę nuo San Paulo. Dar bent vienas toks atvejis įvyko 1995 metais kaimyninėje Minas Žeraiso valstijoje.

J.Afonso kol kas tebėra laisvėje, kol teisėjai nuspręs, ar jis turėtų būti suimtas.

Ši byla yra viena iš kelių, pastaruoju metu sukrėtusių didžiausią katalikų bendruomenę pasaulyje turinčią Braziliją.

Anksčiau šį mėnesį Brazilijos šiaurės rytuose buvo suimtas 83 metų monsinjoras Luizas Marquesas Barbosa, įtariamas seksualiai išnaudojęs bent tris berniukus.

Tas dvasininkas buvo sulaikytas, kai buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame L.M.Barbosa matomas santykiaujantis su vienu jaunuoliu, buvusiu bažnyčios patarnautoju.

Kunigui skirtas namų areštas, kol bus atliekamas tyrimas. Kaltinimai dėl pedofilijos taip pat pateikti dviem kitiem tos pačios arkivyskupijos dvasininkams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.