aA
Trečiadienį Panevėžio pataisos namų (dažnai vadinamų tiesiog moterų kalėjimu) direktorius Edvardas Norvaišas sučiupo vagį. Pareigūnas, pamatęs įtartiną tipą prie pataisos namų, ėmė jį stebėti, įtaręs, jog šis bandys ką nors permesti per įkalinimo įstaigos tvorą, o šis staiga čiupo pataisos namų darbuotojos dviratį.
Panevėžio moterų pataisos namai
Panevėžio moterų pataisos namai
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Šiomis dienomis dėl ligos nedirbantis E. Norvaišas trečiadienį, pakeliui pas gydytoją, užsuko į darbovietę. Išeidamas, apie 13 val., pastebėjo netoliese besitrainiojantį gerai pareigūnams žinomą „seną narkomaną“ 41 metų A. G., kuris jau ne kartą buvo įkliuvęs dėl draudžiamų daiktų permetinėjimo į pataisos namų teritoriją. Direktorius įtarė, kad ir šįkart A. G. bandys ką nors permesti, todėl ėmė jį stebėti.

Tačiau šįkart A. G. nieko nemetė – jis pavogė prie administracijos pastato stovėjusį pataisos namų medicinos seselės dviratį. Jo užpakalinis ratas buvo užrakintas, todėl vagis jį pakėlė ir nusirideno dviratį ant priekinio rato. Užsukęs už kampo A. G. pamatė atvirą sandėliuką, į jį įstūmė dviratį ir iškart replėmis ėmė lupti rato užraktą.

Čia jį ir sulaikė pataisos namų direktorius. Laukiant iškviestos policijos A. G. kelis kartus bandė ištrūkti, tačiau nesėkmingai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.