aA
Naujienų agentūra "Baltic News Service" užsibrėžė tikslą geriau pateikti naujienas užsienio kalbomis.
BNS
George Shabad, "BNS Holding" prezidentas, pranešė, kad įsteigtos naujos Baltijos naujienų redaktoriaus pareigos ir į jas priimtas Edvinas Butkus, ligšiolinis Lietuvoje veikiančios BNS naujienų agentūros vyriausiasis redaktorius.

Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje veikianti naujienų agentūra BNS vartotojams, be kita ko, siūlo regiono naujienas anglų ir rusų kalbomis.

E. Butkus, prieš dešimtmetį dalyvavęs įkuriant BNS, yra "vienas labiausiai patyrusių žurnalistų visame BNS ir daug metų dirba, vartotojams pateikdamas informaciją užsienio kalba", sakoma G. Shabad pranešime. Prieš ateidamas į BNS, E. Butkus, kuriam 42-eji, yra dirbęs Lietuvos radijo laidų užsieniui redakcijoje.

"Manau, kad per liepą ir rugpjūtį, nepaisant atostogų meto, mums pavyks optimaliai pertvarkyti redaktorių ir vertėjų darbą, kad nuo rudens vartotojas visada gautų tik aukščiausių standartų informaciją", sako E. Butkus.

Lietuvos naujienų skyriui dabar vadovauja Audrius Matonis, ligšiolinis vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.