aA
„Imu portfelį ir einu į S.Daukanto aikštę toliau dirbti“, – trečiadienį Strasbūre taip elgtis žadėjo pašalintas prezidentas Rolandas Paksas, jei laimėtų bylą prieš Lietuvą. Į savo bylos nagrinėjimo viešą posėdį Europos žmogaus teisių teisme R.Paksas iš Lietuvos pasikvietė net du autobusus sirgalių, rašo „Lietuvos rytas“.
R.Paksas: imu portfelį ir einu į S.Daukanto aikštę toliau dirbti
© DELFI

„Čia juk ne futbolo rungtynės“, – gūžčiojo pečiais ne vieną dešimtmetį teisme dirbantys darbuotojai, kurie neprisiminė, kad posėdžiuose būtų tiek daug ieškovo rėmėjų.

Tiesa, beveik pusė jų nesutilpo į Strasbūro teismo salę.

Tačiau, „Lietuvos ryto“ kalbintų ekspertų teigimu, dabartinio europarlamentaro R.Pakso viltys kelti kandidatūrą per Lietuvos prezidento rinkimus gali būti bergždžios.

Europos žmogaus teisių konvencijoje kalbama tik apie teisę būti renkamam į savo valstybės parlamentą.

Lietuvos argumentams neleisti R.Paksui dalyvauti Seimo rinkimuose ir pašalinto prezidento įrodinėjimams, kad jis tokią teisę turėjo, ir buvo skirtas vakarykštis Europos žmogaus teisių teismo Didžiosios teisėjų kolegijos posėdis. Jis truko valandą ir 20 minučių.

DELFI primena, kad bylos rašytinis nagrinėjimas prasidėjo prieš kelerius metus - Vyriausybei rašytinis pareiškimas perduotas dar 2007 metais.

Bylą "Paksas prieš Lietuvą"nagrinėjusi Strasbūro teismo 7 teisėjų kolegija savo jurisdikciją perleisti Didžiajai kolegijai nutarė pernai gruodžio mėnesį.

R.Paksas iš prezidento pareigų apkaltos būdu atstatydintas 2004 metų balandį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.