aA
Trečiadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos prokuroro pareiškimą dėl kardomosios priemonės – suėmimo termino pratęsimo, jį patenkino ir 40-mečiui klaipėdiečiui O. Š. skyrė trijų mėnesių suėmimą. Jam pareikšti įtarimai dėl mažamečių ir nepilnamečių išžaginimo bei seksualinio prievartavimo.
Prokuroras ragina atsiliepti klaipėdiečio iškrypėlio aukas
© DELFI (A.Sarcevičiaus nuotr.)

O. Š. įtariamas nuo 2005 m. sausio iki 2009 m. gruodžio Klaipėdos apskrityje išžaginęs bei seksualiai išprievartavęs tris mažametes ir vieną nepilnametę mergaitę. Įtariamasis mergaites pasekdavo, o joms atsidūrus nuošaliose vietose, užpuldavo grasindamas peiliu ir veidą slėpdamas po kauke, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Įtariama, kad nuo šio vyriškio galėjo seksualiai nukentėti ir daugiau Vakarų Lietuvos regiono mergaičių, merginų ar moterų.

Turima duomenų, jog ne visos įtariamojo aukos kreipėsi į policiją, todėl Klaipėdos apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Aurelijus Stanislovaitis ragina visas merginas (jų atstovus) ir jaunas moteris, kurios galimai patyrė seksualinę prievartą, kaukėtam vyriškiui jas užpuolant, kreiptis į artimiausią policijos komisariatą arba paskambinti prokurorui darbo metu tel. 8-46 46 60 56. Konfidencialumas garantuojamas.

Įtariamąjį po ilgo ir kruopštaus tyrimo šių metų balandžio 16 d. sulaikė Kretingos rajono policijos pareigūnai, tyrę dviejų mažamečių mergaičių išžaginimo atvejus rajone. Šiuos du ikiteisminius tyrimus sujungus su anksčiau dėl analogiškų nusikaltimų pradėtais dviem tyrimais Klaipėdos rajone, vadovavimą tyrimui perėmė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.