aA
Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė nuo alkoholio apsvaigusį ir pasiklydusį baltarusį, kuris arklio traukiamu vežimu įvažiavo į Lietuvą. Nelaisvėjė atsidūrė ir užsienietis, ir jo arklys, praneša VSAT.
Girtas vadeliotojas iš Baltarusijos atsidūrė lietuviškoje areštinėje
© Reuters/Scanpix

Antradienį vakare Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pasieniečiai, patruliuodami tie Šalčininkų rajono Sabaliūnų kaimu, aptiko per valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą vedančias vežimo vėžes bei arklio kanopų pėdsakus.

Toje vietoje valstybės siena eina miškinga vietove, abiejų valstybių teritorijose yra proskyna. Netrukus čia pat VSAT pareigūnai sulaikė įtartiną važnyčiotoją.

Rusakalbis vyras, nuo kurio sklido alkoholio kvapas, pasieniečiams aiškino jokių asmens dokumentų neturįs. Jis prisistatė 61 metų Baltarusijos piliečiu.

Pirminiais duomenis, valstybės sieną vyras pažeidė dėl neatsargumo pasiklydęs.

Sulaikytasis dviem paroms uždarytas į areštinę. Jo tapatybę Lietuvos pasieniečiai tikslins padedami kolegų Baltarusijoje. Arklys ir vežimas laikinai saugomi Dieveniškių užkardoje.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.