aA
Prezidentas Rolandas Paksas artimiausiu metu ketina įsteigti profesinį ir moralinį autoritetą turinčių visuomenės veikėjų Konsultacinę tarybą.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
Kandidatai į tarybą yra Mokslų akademijos, Rektorių konferencijos, Lietuvos mokslininkų sąjungos, Lietuvos menininkų asociacijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos, Lietuvių kalbos komisijos, Gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro, LITEXPO, Signatarų klubo, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos, Pramonininkų asociacijos, Ūkininkų sąjungos, Gydytojų sąjungos, Prekybos, pramonės ir amatų rūmų, profesinės sąjungos "Solidarumas", teisininkų draugijos, Teisėjų asociacijos, Mokyklų vadovų asociacijos vadovai ir atstovai.

Pasak Prezidentūros pranešimo spaudai, Konsultacinės tarybos funkcija yra siūlyti ypač svarbių visuomenei įstatymų projektus, įvertinti jau priimtus įstatymus bei kitus teisės aktus, taryba taip pat numato analizuoti ir vertinti visuomenėje vykstančius procesus ir teikti siūlymus, kaip spręsti kylančias problemas.

Prezidento patarėjos vidaus politikos klausimais Dalios Kutraitės-Giedraitienės teigimu, įsteigti tokią tarybą numatyta prezidento rinkimų programoje.

Tai būtų aštuntoji taryba, kurią R.Paksas sudarytų po inauguracijos vasario pabaigoje. Prie prezidento institucijos jau veikia Tautinių bendrijų, Žmogaus teisių apsaugos medicinos srityje, Energetikos, Žinių visuomenės, Šeimos ir vaikų reikalų, Jaunimo reikalų, Regioninės politikos tarybos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.