aA
Iranas įspėjo, kad įdegusios moteris ir merginos, kurios atrodo kaip „vaikščiojantys manekenai“, bus suimamos. Tai dalis naujų priemonių, siekiant priversti laikytis islamo aprangos taisyklių, praneša „Telegraph“.
Įdegusios moterys bus suimamos, remiantis islamo aprangos kodu
© Corbis

Teherano policijos viršininkas Brigas Hossienas Sajedinia sakė, kad visos šalies griežtos priemonės, taikomos pritariantiems priešingai nuomonei, bus taikomos ir moterims, kurios, jų teigimu, pažeidžia islamo įstatymus.

Jis teigia: „Visuomenė tikisi, kad mes elgsimės ryžtingai ir skubiai, jei pastebėsime socialiai netinkamą moterų ir vyrų elgesį, ir islamo vertybių nepaisymą. Kai kuriuose šiauriniuose Teherano rajonuose matome daug įdegusių moterų ir jaunų merginų, kurios atrodo kaip vaikščiojantys manekenai.

Mes netoleruosime tokios situacijos, pirmiausia įspėsime tokias moteris, o po to sodinsime jas į kalėjimą.“

Islamiška Irano valdžia pastarosiomis savaitėmis pradėjo paniką sukėlusią kampaniją, siekdama įtikinti gyventojus, kad sostinės gatvėse plinta blogis. Nacionaliniuose įstatymuose numatyta, kad moterys turi dėvėti galvos apdangalus ir figūrą slepiančius drabužius, tačiau daugybė moterų (ypač gyvenančių sostinėje) išleidžia daug pinigų drabužiams, kurie neatitinka šių taisyklių.

Pranešimas buvo paskelbtas netrukus po to, kai vyriausiasis dvasininkas Ayatollah Kazimas Sadighis įspėjo, kad nekukliai apsirengusios moterys trikdo jaunus vyrus, o dėl to kilęs susijaudinimas sukelia žemės drebėjimus.

Kitas dvasininkas įspėjo Teherano gyventojus palikti miestą prieš tai, kai jį ištiks neišvengiama bausmė už netinkamą elgesį.

„Eikite į gatves ir atgailaukite už savo nuodėmes, – sakė vienas iš vyriausiųjų miesto dvasininkų Ayatollah Azizas Khoshvaqtas tikintiesiems savo pamoksle šiaurės Teherane. – Mūsų laukia kančios. Palikite miestą“.

Įdegusios moterys bus suimamos, remiantis islamo aprangos kodu
© RIA Novosti / "Infogra"
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.