aA
Kol Škotijos policija aiškinosi, kodėl emigrantai iš Lietuvos lagamine slėpė naujagimio kūną, paaiškėjo, kad negyvą kūdikį, irgi įgrūstą į lagaminą, jie paliko tėvynėje, rašo „Lietuvos rytas“. Apynaujame lagamine – irstantis naujagimio kūnelis.
Emigrantų lagaminuose Škotijoje ir Lietuvoje – negyvi kūdikėliai
© Corbis

Tokį baisų radinį palėpėje užvakar aptiko darbininkai, remontuojantys namą netoli Vilkaviškio, sodininkų bendrijoje „Klevas“. Lagaminas atskleidė dar vieną jaunos šeimos, pastaruoju metu gyvenančios Škotijoje, paslaptį. Tai jau antras rastas negyvas šios šeimos kūdikis.

Prieš dvi savaites policija vilkaviškiečių nuomojamame bute Škotijoje aptiko lagamine paslėptą kelių dienų negyvą naujagimį.

Užvakar Vilkaviškio policijai buvo pranešta irgi apie irstantį naujagimės mergaitės lavonėlį lagamine.

25 metų Inetos D. pavardė prieš dvi savaites mirgėjo Škotijos spaudoje ir interneto erdvėje. Pareigūnai, ieškodami moters iš Lietuvos, blokavo išvažiavimus iš Freizerberio miesto ir aptvėrė aplink namą esančią teritoriją.

Škotijoje kaimynai Inetą, auginančią 3, 5 ir 9 metų vaikus, apibūdino kaip paprastą ir ramią moterį. Tačiau būtent kaimynai ir pradėjo skambinti pavojaus varpais, kai lietuvė jiems sukėlė įtarimą, rašo „Lietuvos rytas“.

Šių metų balandžio pradžioje kelios šalia sutuoktinių gyvenančios moterys pastebėjo, kad vieną dieną lietuvė namo grįžo glėbyje nešdama naujagimį. Po kelių dienų kaimynės susirengė pasveikinti lietuvių šeimos su nauju džiaugsmu ir rūpesčiu.

Tačiau šis vizitas sveikintojoms tapo akibrokštu. Ineta tik burbtelėjo, kad jokio kūdikio namuose nėra.

„Kaip tai nėra? Aš mačiau, kaip tu jį parsinešei“, – paprieštaravo viena kaimynė.

Lietuvė nesutriko ir paaiškino, kad naujagimį išvežė pas draugę. Kūdikio pasigedusių moterų šis atsakymas neįtikino – jos policijai pranešė apie keistą lietuvės elgesį.

Kratą atlikę pareigūnai naujagimio lavoną rado suvyniotą į polietileną ir įkištą į lagaminą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.